VPS & Dedikerad Server

Webbhotell Pris Omdöme
FS Data webbhotell

FS Data har valts till "Sveriges bästa webbhotell" enligt Internetworld. Erbjuder blixtsnabba servrar, daglig backup, rejält med utrymme och trafik, "flytthjälp" för din hemsida och kundtjänst som är öppen även på helger och kvällstid. VPS från 199 kr/mån och dedikerad server från 695 kr/mån
Läs Mer Se Aktuella Priser

Från 199 & 695 kr/mån
City Network webbhotell

City Network är ett populärt webbhotell som har ett egenägt datacenter i Sverige och erbjuder en rad webbhotellspaket med öppet köp i 60 dagar utan krångliga bindningstider. Erbjuder blixtsnabba servrar och 100% upptidsgaranti. Dedikerad server från 795 kr/mån
Läs Mer Se Aktuella Priser

Från 795 kr/mån
Crystone webbhotell

Crystone har en trogen kundbas och är helt klart ett av Sveriges populäraste webbhotell. Erbjuder kraftfulla och blixtsnabba servar, hög prestanda och dygnet runt teknisk support via telefon och e-post och hela 45 dagars öppet köp. VPS från 99 kr/mån och dedikerad server från 795 kr/mån
Läs Mer Se Aktuella Priser

Från 99 & 795 kr/mån

Bästa Virtuell Privat Server & Dedikerad Server

Bästa Virtuell Privat Server (VPS) och Dedikerad Server

En virtuell privat server – även kallad VPS eller virtuell dedikerad server (VDS) – är något utöver vad vanliga webbhotell erbjuder. På samma fysiska dator finns det flera olika virtuella servrar, var och en med en egen kund. Lite grann som att en hårddisk kan ha flera användare och flera operativsystem.

FS Data var ett av de första företagen i Sverige med att erbjuda dedikerade servrar och virtuella servrar. (klicka här för senaste priser och översikt av servertjänster).

Du behöver alltså inte ha någon serverutrustning själv, utan får tillgång och kontroll över den virtuella servern som du har. Inget buller, inget strul, inga utgifter på egen hårdvara, ingen egen support på hårdvaran, inget som stjäl utrymme – men ändå har du en helt egen server som ingen annan har tillgång till. Eftersom du delar utrustningen med andra blir detta kostnadseffektivt.

Vanligen kan du välja operativsystem, resurser (minne, processor, osv.) och diskutrymme när du skapar en virtuell server. Du har full kontroll som administrator, och kan utnyttja flexibiliteten som detta innebär när det gäller din servers infrastruktur. Om du inte är säker på vad du vill att din server ska kunna göra i framtiden så kan du ofta lätt uppgradera den vid ett senare tillfälle.

Vill du däremot ha en egen fysisk server som ingen annan delar erbjuder många detta också – detta kallas rätt och slätt en dedikerad server, eftersom servern är helt och hållet din. Detta är ofta en bra lösning för företag, som kanske inte vill ha en egen serverhall utan istället hyr in sig i någon annans datacenter. Infrastruktur som brandväggar och internetuppkoppling är fortfarande delade med andra användare i samma serverhall, och detta håller nere kostnaderna på liknande sätt som hos en virtuell server.