Kategoriarkiv: Nyheter

Checka in gratis hos Binero – ett lite bättre hotell!

Checka in hos Binero!

Du vet hur det är med hotell. Hos vissa får du inte mycket mer än en plats i en skranglig våningssäng i ett inrökt och ostädat rum som du delar med diverse suspekta typer – och toaletten finns någonstans ute i korridoren, men den krånglar tydligen. Hos andra hotell får du en kingsize-säng, room service, fantastisk frukostbuffé, tillgång till gym och pool och all annan lyx du kan tänka dig.

(mer…)

DuckDuckGo fortsätter växa – allt fler värnar om sin integritet

duckduckgo

Vi har påtalat det tidigare, och vi vill inte vara tjatiga, men den integritetsvänliga sökmotorn DuckDuckGo fortsätter i snabb takt ta mark på den globala sökmarknaden. Det är enligt oss en bra sak, inte enbart för att DuckDuckGo inte sparar och spårar sina användare i syfte att visa riktade annonser för dem, utan för att det ur alla synvinklar alltid är positivt en ökad konkurrens på marknaden – inte minst inom sök.

(mer…)

Hur många domännamn finns det i världen?

toppdomäner

Svaret på frågan i rubriken är enkelt uttryckt: väldigt många – eller närmare bestämt 342,4 miljoner registrerade domännamn under alla toppdomäner på marknaden. Det framgår av Verisigns rapport Domain Name Industry Brief för det tredje kvartalet av 2018. Det är en ökning med 2,6 miljoner domännamn jämfört med föregående kvartal och totalt har antalet registrerade domännamn ökat med 11,7 miljoner, eller 3,5 procent, under de senaste 12 månaderna.

(mer…)

Rivstarta året med superpris på .NU!

Vad passar bättre att inleda det nya året med än en rykande färsk domän? Sedan lanseringen 1997 har .NU blivit en av de allra populäraste toppdomänerna i Sverige. Användningsområdet är brett och .NU är välanvänt av såväl privatpersoner som företag, och antalet finurliga domännamn som bygger på .NU är oräkneliga. En vanlig anledning att registrera en .NU-domän är förstås också för att undvika att någon annan utnyttjar ditt varumärke – i värsta fall för så kallad cybersquatting och ett sofistikerat nätfiske.

(mer…)

Så var 2018 med Binero!

Så var 2018 med Binero

Nu har vi äntligen sparkat igång ett nytt år! Många av er har förstås passat på att ta lite extra ledighet – helgdagarna låg som bekant optimalt utplacerade för att göra det i år. Vi kan stolt konstatera att Binero-bloggen fortsätter växa – ni är fler som besöker den och ni läser fler artiklar när ni väl är här. Det gläder oss väldigt mycket och vi lovar att bjuda på ännu mer intressant läsning under 2019.

(mer…)

Här är bästa julpyntarna!

julpynt_avgjord

Nu är julen förbi och nu är också vår jultävling avgjord! Vi fick in väldigt många fina bidrag på julpyntade sajter – och även en del lite mer märkliga bidrag (att ni skulle nominera Googles julanimationer var inte riktigt vad vi hade i åtanke). Efter lite överläggning har i alla fall Bineros jury enats om följande vinnare:

(mer…)