Så vet du om din webbplats måste fräschas upp

webbredesign

Alla ställer vi oss med jämna mellanrum frågan om vår webbplats verkligen håller måttet. Det är inte konstigt. Tekniken utvecklas hela tiden, Google ändrar sin algoritmer och krav och besökarna flyttar över till nya enheter eller söker utifrån helt nya mönster. Det är inte alltid lätt att hänga med i svängarna, men det finns några saker du definitivt bör syna i sömmarna och som hjälper dig att slå fast om din webbplats är i behov av en liten uppfräschning eller en total makeover.

(mer…)

Microsoft varnar för nya bluffmetoder

Microsoft bluff

Vi har fått leva med allehanda bluffsamtal från ”Microsoft” i ganska många år nu. Trots att de idag är välkända och relativt lätta att undvika har ändå många svenskar fått lära sig läxan den hårda vägen. För bedragarna, som främst är baserade i Indien där hela callcenters byggts upp kring den här verksamheten, har det varit ett lönsamt bedrägeri att lura oroliga användare att de är i akut behov av hjälp med sina datorer.

(mer…)

Så många företag drabbas av ransomware

ransomware

Mer än en tredjedel av små och medelstora företag har råkat ut för en ransomware-attack under det senaste året. Det visar en ny rapport från säkerhetsföretaget Malwarebytes. Rapporten, som baseras på svar från 1054 företag från Nordamerika, Europa, Australien och Asien, lyfter också fram vilken enorm påverkan en sådan attack kan ha – hela 22 procent av de drabbade företagen tvingades att helt stänga ner sin verksamhet för att minimera skadeverkningarna. För ungefär en av sex drabbade organisationer orsakade en ransomware-attack driftstopp i 25 eller fler timmar. Flera organisationer uppger att deras system låg nere i över hundra timmar efter en attack. Läs hela blogginlägget

Läs mer >>: https://blogg.binero.se/2017/08/sa-manga-foretag-drabbas-av-ransomware/

Fortsatt kräftgång för Explorer och Edge

webbläsare

Att Microsoft för länge sedan tappat greppet om webbläsarmarknaden är ingen nyhet. Månad efter månad i flera år har Microsoft tvingats se hur konkurrenterna inte bara sprungit ikapp och förbi utan till och med hunnit varva den tidigare överlägsne dominanten flera gånger om. Att Internet Explorer tappat är inte heller det stora problemet, huvudvärken sitter snarare i att så väldigt få användare fastnat för den nya webbläsaren Edge.

(mer…)

Så snabbar du upp din webbplats

snabba upp din webbplats

När du vill göra din webbplats så bra som möjligt finns det en enda sak som är lite viktigare än i princip allt annat. Den måste vara snabb. Idag har besökare exakt inget tålamod med en massa designelement och funktioner som tar lång tid att läsa in. För den som driver ett företag och försöker locka kunder är snabbheten definitivt av oöverträffad vikt.

(mer…)

Google har rensat 2,5 miljarder piratlänkar – får ändå kritik

google-piracy

Google har länge fått en hel del kritik för att man agerat för svagt eller långsamt mot spridningen av piratlänkar till upphovsrättsskyddat material bland sina sökresultat. Men vi kan nog enas om att sökjätten trots allt gör en hel del. I sin senaste transparensrapport berättar Google att man tagit bort 90 procent av alla rapporterade länkar – totalt handlar det om hela 2,5 miljarder url:er fördelade på 1,1 miljoner webbplatser som tagits bort för att de klassificerats som brott mot upphovsrättslagstiftningen. Man har också tagit bort 154 duplicerade url:er och 25 icke-fungerande url:er. Ungefär 80 miljoner rapporterade länkar finns Läs hela blogginlägget

Läs mer >>: https://blogg.binero.se/2017/07/google-har-rensat-25-miljarder-piratlankar-far-anda-kritik/

Sommarens deal från oss på City Sites!

CitySites-Webbhotellspaket-1200x630-2017-01-Nyhetsbrev

Fynda 1 års webbhotell för bara 399 kr!

Fram till och med torsdagen den 31:a augusti kan du fynda ett helt års webbhotell för bara 399 kr hos oss på City Sites. Erbjudandet gäller nya kunder som beställer direkt här på vår webbplats samt befintliga domänpaketskunder och e-postpaketskunder som uppgraderar i vår kontrollpanel.

(mer…)

Anställda största hotet mot IT-säkerheten

Användare hot mot IT-säkerheten

Enligt en ny global rapport från säkerhetsföretaget Kaspersky Lab och och marknadsanalysfirman B2B International är anställda ansvariga för 46 procent av IT-säkerhetsincidenterna på små och medelstora företag. Dessutom uppger 40 procent av de tillfrågade företagen att anställda dessutom döljer eller försöker dölja incidenter och misstag för att inte blir utpekade eller straffas. Inte minst i större företag är detta ett vanligt problem, då många till och med skrivit in i anställningsavtal att den anställde kan hållas enskilt ansvarig vid allvarliga incidenter.

(mer…)

Så många svenskar jobbar på semestern

distansarbete

Semester är allt mindre synonymt med total utloggning och frånvaro från våra arbetsuppgifter. Dagens digitala verktyg tillåter oss att sköta arbetet från i princip var som helst. Undertecknad är inget undantag utan tillhör på gott och ont den där växande skaran människor som har svårt att låta bli att jobba lite även på semestern.

(mer…)