Google byter till ”mobile-first” – det här behöver du veta

Google Mobile first

Om du försöker hålla dig uppdaterad kring söktrender, SEO och webbutveckling har du säkert hört talas om Googles planer på att gå över till ett mobile-first-index för sin sökmotor. Vi har skrivit om det tidigare, men hittills har projektet varit i en experimentfas medan Google testat och tweakat exakt hur de vill att det ska fungera. Under 2018 kommer det dock att rullas ut skarpt överallt och mobilt kommer därmed att vara det primära sökindexet.

(mer…)

Bineros adventskalender lucka 2 – .NU för 9:-/st

Bineros adventskalender

.NU är det dags att tända andra ljuset i staken och öppna nästa klapp. I lågornas sken bländas vi av ännu ett enastående erbjudande – 9 kronor är allt du behöver avvara för en .NU-domän från idag och en vecka framåt! Priset gäller som vanligt endast vid kortbetalning, och du får automatiskt det rabatterade priset när du beställer. Nästa söndag öppnar vi nästa klapp!

Läs hela blogginlägget

Läs mer >>: https://blogg.binero.se/2017/12/bineros-adventskalender-lucka2/

Bineros adventskalender lucka 1 – .CLOUD för 89:-/st

Bineros Julkalender

Trevlig första advent! Nu tänder vi ett ljus och öppnar första paketet i Bineros adventskalender! Där gömmer sig ett av våra senaste tillskott i toppdomänsskafferiet. För dig som vill signalera att du är nere (uppe) med molnet är .CLOUD det självklara valet. I vanliga fall får du hosta upp 240 SEK per domän, men såhär i fattiga juletider räcker det med 89 SEK per domän. Fint som gnistrande snöflingor, eller hur? Erbjudandet gäller ända fram till nästa söndag, då ju ett annat kalaserbjudande byter av. Och priset gäller endast vid kortbetalning, och du får automatiskt det rabatterade priset när du beställer.

Läs hela blogginlägget

Läs mer >>: https://blogg.binero.se/2017/12/bineros-adventskalender-lucka-1/

Missa inte Bineros julkalender!

Bineros adventskalender

Äntligen är det dags att öppna pepparkaksburken och korka upp julmusten och glöggen. Framförallt är det dags att börja öppna luckor i julkalendern och längta till julaftonens dignande julbord och klappar. Vi på Binero vill förstås bidra till lite extra skön julstämning för alla Internetianer och lanserar därför vår egen kombinerade adventsljusstake och kalender. Varje advent fram till jul kommer vi tända ett ljus och öppna ett paket som innehåller ett kalaserbjudande till dig! Ebjudandet gäller därefter i en vecka, fram till nästa ljuständning och paketöppning.

(mer…)

Friheten på nätet under stark attack

Friheten på nätet är hotad

Friheten på nätet har sjunkit för sjunde året i följd, och den här gången har en hel del förändrats markant. Det visar Freedom on the Internet report 2017, som nyligen släpptes av Freedom House i samarbete med Internet Society (ISOC). Några av huvudproblemen som pekas ut i rapporten är manipulering av demokratiska processer genom sociala medier, begränsningar av VPN-tjänster, attacker mot nätanvändare och journalister och avstängning av mobila anslutningar.

(mer…)

Black Friday och Cyber Monday – halva priset på allt från Binero!

Black Friday Binero

Du vet hur det brukar vara under Black Friday, med olika nivåer på rabatter, procentsatser, diffusa villkor och allmän röra. Vi väljer därför att göra det enkelt för både dig som kund och för oss själva genom att snoka fram stora saxen och kapa allt vi säljer mitt itu. Med andra ord: du får halva priset på alla nyköp under Black Friday och hela helgen fram till Cyber Monday. Domännamn, hostingpaket, VPS-paket, professionell sidbyggare eller hostad Exchange 2016 – du får automatiskt halva priset på alla våra tjänster och produkter och avgifter.

(mer…)

Så var Internetdagarna 2017

Internetdagarna

Den här veckan inleddes med en av årets höjdpunkter för alla nätentusiaster (och, skulle det visa sig, även alla mer skeptiskt inställda). Under måndagen och tisdagen flockade nämligen tusentals deltagare till Waterfront Building i Stockholm för årets upplaga av Internetdagarna. Binero-bloggen var givetvis på plats för att lyssna på de många intressanta talarspåren och debatterna. Av förklarliga skäl får ni en komprimerad sammanfattning av allt vi deltog på, och eftersom vi inte vill att det här ska förvandlas till en lång och trälig bok kan vi förstås inte ta med allt. Vi la i alla fall givetvis lite extra uppmärksamhet Läs hela blogginlägget

Läs mer >>: https://blogg.binero.se/2017/11/sa-var-internetdagarna-2017/

Lösenordshantering ett problem för de flesta

Dålig lösenordshantering

Att svaga lösenord är ett av de främsta hoten mot it-säkerheten får vi verkligen hoppas att de flesta känner till idag. Men från vetskap till praktik tycks det fortfarande vara långt. Analysföretaget Ovum presenterade nyligen en global undersökning bland hundratals it-chefer och it-ansvariga, om hur det står till med lösenordshanteringen i deras organisationer. Det visade sig utmynna i en ganska dyster läsning. Över hälften av de svarande uppgav nämligen att de helt överlåter åt sina anställda att hantera sitt eget lösenordsbeteende – ett förfarande som givetvis kan innebära stora risker för organisationen.

(mer…)