EU ger Google rekordböter

google eu

Det har varit spända tider hos Google sedan EU stämde sökjätten för att ha favoriserat sökträffar på e-handelstjänster knutna till Google. Då pratade det om böter på hela 1,2 miljarder euro, vilket skulle slå det tidigare rekordet på 1,06 miljarder euro som Intel tvingades hosta upp 2009. Idag föll domen och nog blev det rekord alltid, men med avsevärt större marginal än förutspått. Google tilldömdes böter på hela 2,42 miljarder euro för att man enligt EU:s dom ”missbrukat sin dominerande ställning genom att systematiskt gynna sina egna tjänster”.

(mer…)

Angreppen mot Linux och webbservrar ökar

Linux och webbservrar attacker

Säkerhetsföretaget WatchGuard släppte i veckan sin senaste Internet Security Report. Glädjande är att rapporten lyfter fram att WatchGuard under årets första kvartal noterat en minskning av det totala antalet malware, totalt handlar det om en markant minskning med 52 procent jämfört med sista kvartalet 2016. WatchGuard påpekar dock att det i princip alltid sker fler attacker under Q4, vilket hänger ihop med det stora antalet helger och transaktioner som inträffar i slutet av varje år. Det är med andra ord högsäsong även för de cyberkriminella.

(mer…)

Somrigt supererbjudande på hosting

Snart, alldeles snart, väntar dans runt stångar och blombuketter under kuddar följt av en förhoppningsvis varm och avkopplande semester. Vi hoppas att du verkligen tar dig tid att varva ner från jobbstress och alla måsten och laddar batterierna inför hösten. Vi vill så klart göra sommaren ännu lite behagligare för dig genom att erbjuda halva priset på alla våra hostingpaket, både vid nyteckning och vid uppgradering av ett befintligt paket. Dessutom bjuder vi på startavgiften!

(mer…)

Googles övergång till”mobile first” skjuts upp

mobilt sök

Google (och alla som berörs) har under det senaste året pratat mycket om sökjättens nära förestående övergång till ett sökindex som är ”mobile first”, det vill säga sätter den mobila sökupplevelsen som den primära och prioriterade. Detta har oroat många som inte riktigt förstått vad Google haft i kikaren, eller för att de själva inte hunnit tillräckligt långt i sin mobila utveckling och anpassning.

(mer…)

EU ger grönt ljus för blockering av pirater

EU The Pirate Bay

Tidigare i år föll en dom i Patent- och Marknadsöverdomstolen som ålade Bredbandsbolaget att blockera The Pirate Bay för sina svenska kunder. Det öppnade för fler domar av liknande slag, och rättighetsinnehavarna hoppades att domen skulle bli prejudicerande så att de enklare och snabbare skulle få igenom framtida krav på blockering av fler piratsajter och mot fler Internetleverantörer.

(mer…)

E-handeln tar över allt mer

e-handel

De fysiska butikerna i Sveriges stadskärnor får det allt tuffare i konkurrensen mot stora köpcenter – och i ännu högre grad mot e-handeln. Det framgår av en ny rapport från Handelns Ekonomiska Råd, en del av branschorganisationen Handelsrådet som leds av tidigare finansministern Erik Åsbrink. Rapporten pekar på hur e-handeln breder ut sig i Sverige och når allt fler kunder inom allt fler segment.

(mer…)

WordPress 4.8 ”Evans” är här

Wordpress 4.8

Idag släpptes WordPress 4.8 eller ”Evans”, den senaste stora uppdateringen av världens största cms-plattform. I vanlig ordning har WordPress döpt versionen efter en känd jazzmusiker, den här gången är pianisten och kompositören William John “Bill” Evans som fått låna ut sitt efternamn.

(mer…)

Snart ännu tuffare tider för annonsörer

annonsblockerare

Annonser på nätet har varit en het potatis under lång tid, och vi har tidigare skrivit både om hur annonsblockerare, mjukvara som gör att du ”slipper” se annonser, blivit allt vanligare och om hur stora nätaktörer som Google försökt få bukt med vad användarna upplever som irriterande annonser. En annan viktig aspekt av frågan är hur annonser påverkar användarnas integritet.

(mer…)

Google biffar upp Gmail-säkerheten

gmail säkerhet

Google har tagit fram flera nya säkerhetsfunktioner och förbättringar för att skydda Gmail-användare mot e-postmeddelanden från nätfiskare. De nya funktionerna är avsedda för användare av de olika G Suite-paketen (tidigare Google Apps for Work), som är avsett för företag, utbildningsinstitutioner och andra små och stora organisationer och som innehåller en mängd olika Google-tjänster och produkter (Gmail, Kalender, Google+, Drive med flera). Tyvärr har spam och nätfiske, trots Google tidigare säkerhetsåtgärder, länge varit ett ihållande problem för användarna. För bara någon vecka sedan spreds ett omfattande angrepp via nätfiske i Gmail-miljön. Nu tar sökjätten ytterligare krafttag och förlitar sig i ännu högre Läs hela blogginlägget

Läs mer >>: https://blogg.binero.se/2017/06/google-biffar-upp-gmail-sakerheten/